Cinta Kontrak (2019)

Cinta Kontrak Nurul Ain Syuhada Cinta Kontrak Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya Nur Alia Airysha seoran
  • Title: Cinta Kontrak
  • Author: Nurul Ain Syuhada
  • ISBN: 9789670246031
  • Page: 484
  • Format: Paperback
Cinta Kontrak Nurul Ain Syuhada Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya.Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Y Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya.Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato Eddy disebuah syarikat besar.Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan Tetapi perkahwinan ini bersyarat Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari , Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang Apa yang bakal terjadi seterusnya Adakah perkahwinan masih diteruskan Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas Bahagiakah dia Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi Kontrak Kontrak Kontrak Tu je yang kau tau nak sebut Yela Yela Aku yang buang Aku tak puas hati dengan syarat syarat dia Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa Kau ni manusia takde hati, takde perut selorohku Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya Danial mendengus perlahan.
Cinta Kontrak Nurul Ain Syuhada

  • BEST EPUB "↠ Cinta Kontrak" || UNLIMITED (E-Book) ✓
    484 Nurul Ain Syuhada
  • thumbnail Title: BEST EPUB "↠ Cinta Kontrak" || UNLIMITED (E-Book) ✓
    Posted by:Nurul Ain Syuhada
    Published :2019-08-22T02:43:38+00:00

One thought on “Cinta Kontrak

  1. Emiko Salim

    Ayat ayat situasi banyak yang kelakar buat orang tersengih sorang sorang.Tapi sayangnya, bagi saya inilah contoh cerita yang takde mesej.Nampak macam penulisnya agak celaru dengan apa yang dia cuba nak sampaikan.Mintak maaf cakap tapi bab menutup aurat disentuh secara superficial hanya bertudung berbaju labuh tak ketat Macam clash dengan tingkah laku heroin Sebab tu saya kata bercelaru.Bila baca profil penulisnya, baru 19 tahun, barulah faham kenapa banyak isu disentuh secara luaran aje Tapi say [...]

  2. Aliesha Kirana

    bagi golongan remaja, mgkin buku ni on TOP of their fav novels, tp bagi aku yg dah remaja purba ni, kurang masuk dgn jiwa aku.apapun, teruskan usaha lagi adik Ain no offense eh __

  3. Azizah

    Penulis Nurul Ain SyuhadaPenerbit Karya Seni EnterpriseISBN978 967 0246 03 1Harga RM20.00 RM23.00M S 586Cetakan 2 Julai 2011 Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, bila cinta bertemu tuannya Sudut pandang Kak Chik Terpandang saja tajuk novel terus teruja nak beli dan bila dah sampai di tangan buku ni dulu yang disambar dan dibaca Kalau karya yang kahwin paksa atau ala ala kahwin kontrak ni macam dah kena baca la pulaHe.he.he.Gambaran kehidupan Alia Airysya diolah seolah olah terl [...]

  4. Ras

    Secara jujur, saya stress baca novel ini Perwatakan heroin bukan kriteria yang saya suka Apapun, harap penulis akan hasilkan novel yang lebih baik daripada novel ini pada masa akan datang.

  5. MamaErra

    Danial AiryshJalan cerita ok cuma susunan ayat tatabahasa agak kurang teratur aku rasa di sini editor juga patut memainkan peranannya Aku kalau boleh, lebih suka novel Melayu, menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya sebab banyak berlaku bila dicampur aduk dengan bahasa Inggeris, penggunaan bahasa Inggeris itu kurang sesuai digunakan bahasa rojak vocab yang salah dan agak kurang seronok membacanya walaupun jalan ceritanya amat menarik sekali ada ketikanya, perkara sebegini boleh buat aku hilang mood [...]

  6. Bella Ecyad

    the best ever I had sy tabik spring r kt Airysha sbb dpt ubah DanialSy bleyh bayang betapa handsomenyer DanialKalaulah sy dpt hubby mcm Danial kan besthehehhehehI wish my dreams become true

  7. Miss Rose

    childish yang amat novel ini and heroin bertudung labuh tetapi attitude tidak mencerminkan langsung tapi perwatakan kepada mereka yang nak release tension boleh la baca novel ni

  8. Joy (Cheery♡Reads)

    Kelakar sangat tetapi heroin terlalu kasar at certain times Kesian dengan Danial saja.Cerita Cinta Kontrak ini boleh kebudak budakan sikit but tahapnya masih boleh diterima oleh Joy walaupun Mak Som yang siap hafal lagu Taylor Swift itu sangat illogical Anyway, I did enjoy this story.Oh ya, satu isu lagi Tajuk novel yang berkaitan dengan kontrak, disebut 1 2 kali sahaja dalam novel dan lepas itu tak ada mention langsung Pelik.

  9. Safiya Mieza

    Berjaya juga habiskn novel ni.Pendapat saya ialah novel ni biasa2 saja Tak suka watak heroine yang pakai tudung labuh tapi bercakap kasar giler ngan suami dia.Macam tak tahu dosa pahala Watak hero dan heroine nampak macam tak matang especially bila mereka bergaduh, rasa macam baca kisah percintaan budak belasan tahun sahaja

  10. Fiza

    Sy x suka ngan ayat dlm novel ni Betulla ramai yg kata kebudak an Jln crita mcm kalut sy mmg x selesa dgn ayat dlm ni

  11. Raheem

    hasil karya yg sgt kurang matang sorry to say bahasa dan gerapan bercelaru sana sini cara penulisan mcm kebudak budakan dah lah cerita ni tak ade mesej nak di sampaikan n paling tak berkenan dgn watak heroin ok malas nk komen lagi sangat frustrating with this novel oh puhleshhh karya mcm ni tak ade kena edit ke terbeli sbb trpengaruh dengan label dari Karya Seni menaubatkn novel ni sebagai terlaris sesalan yg tak terungkap i should have read reviews from GR first sebelum beli kat kedai

  12. Iman Kyuhee

    untuk karya pertama penulis nurul ain syuhada, mmg agak kurang menyengat saya tak berapa suka dgn sikap heroin yg ada kalanya matang dan kebudak budakan tapi jgn terpengaruh dgn komen saya lain org lain taste bukan so, pada penulis keep it up.

  13. Plainqoma

    cerita ni mmg funny lepas habis baca, tgk la profile penulisnya dan sgtlah t kejut sbb penulisnya bru berusia 18 tahun certain part mmg agak childish tapi sumpah gila klaka happy endingx rugi baca D

  14. Zai Abd Rahman

    Buku ini lebih sesuai untuk pembaca remaja but not an old birdie like me Ianya satu percubaan yang bagus dari penulis muda Keep up the good work.

  15. Rosen

    readers hanya dimomokkan dengan kisah cinta n babak2 yang kelakar saja penulis muda sepatutnya memartabatkan sastera bahasa or selitkan pengajaran dalam novel terasa kosong dan kebudak budakan.

  16. Adila Mansor

    Ibu Rasa macam nak terjun laut Terseksa la kalau macam ni dengan kontrak tak matured tu lagi Hampeh punya engineer Pergi blaja tinggi tinggi sebab nak create kontrak bebudak camtu ke Kalau aku jadik pengarah universiti cicak kobeng tu, ku tendang jauh masuk gol mamat ni Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik [...]

  17. IntanMusa

    Alia Airysha dan Muhammad Danial Franz asyik bertegang urat bila bertemu Tapi itu yang buat Danial teringat dan mula jatuh cinta Dia akhirnya minta mami dan papanya untuk mengahwinkan mereka secepat mungkin Hidup mereka sentiasa saja penuh dengan riuh rendah, sakat menyakat, bergaduh, merajuk dan berkecil hati Mereka mencari titik penyesuaian Bila hati mula serasi, dugaan timbul Nabila berkeras mahu memiliki Danial dan Airysha telah bersetuju untuk merelakan Dia tidak yakin rasa hatinya untuk su [...]

  18. azian2575

    Airysh DanialSaya setuju dengan pendapat MamaErra tentang novel niNi pendapat MamaErra Jalan cerita ok cuma susunan ayat tatabahasa agak kurang teratur aku rasa di sini editor juga patut memainkan peranannya Aku kalau boleh, lebih suka novel Melayu, menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya sebab banyak berlaku bila dicampur aduk dengan bahasa Inggeris, penggunaan bahasa Inggeris itu kurang sesuai digunakan bahasa rojak vocab yang salah dan agak kurang seronok membacanya walaupun jalan ceritanya amat [...]

  19. S. Nurdiana

    Rasanya aku faham perasan watak Airysha yg pernah ditanya dipandang semacam bila pakaiannya menutup aurat as in bertudung labuh berbaju labuh etc tapi perangainya tak seperti yang sepatutnya maknanya pemakaian tu haruslah selari dengan perangai.tapi rasanya as long as dia tak buat sesuatu yg menyalahi hukum syarak, apa salahnya dia bertudung labuh walaupun perangai gila gila, ganas, kasar, selamba hadap well this is just my two cents Over all its a good read Cukup masam manisnya Good job Nurul A [...]

  20. Encik Novel

    Cerita ni, bagi EN oklah ada jalan cerita tersendiri dari sudut pembacaan agak santai tapi bagi EN, cara penceritaan agak semak sikit sebab fokus pada sudut pandangan tu agak susah nak agak Kadang2 penulis Nurul Ain Syuhada ni, mengunakan POV1 POV3 dalam novel Cinta Kontrak ni Ia agak tidak dapat fokus kat situ Then, Monolog tu banyak sangat sampai watak sampingan tu, penulis ada tulis rasa hati Tapi syabas kepada penulis yang berani menonjolkan kelainan dalam novel ini Kelainan dari pengunaan s [...]

  21. Don ツ

    Ulasan saya sama dengan dengan Ras cari review dia somewhere dalam banyak2 review buku ni Tak na bagi link sebab tiba tiba keluar ulasan dia kat timeline dan rasa sama Tak sampai hati nak tulis tapi itulahCuma, bila ada penulis baru yang teruja terbitkan buku sendiri dalam kekaguman at least mereka ada buku, ko hado ada rasa kasihan Yang pasti, sila terus tulis buku, jangan putus asa after all road to success is always underconstruction dan jaga kualiti bukan untuk populariti kuantiti 10 11 2014 [...]

  22. Huda Ramli

    gaya penulisan yang serabut dan sgt klise annoying pon ye, family planning pon kene jadi plot cerita jugak ke seriously, the moment dia dah baik dengan suami dia,dah abes dah cerita ni patutnya kata kahwin kontrak kan nk guna english tu boleh, tp kan mmg mengarut kesalahan bahasa yang ada dalam novel ni bahasa sangat teruk kesimpulan, menyesal beli.

  23. Einki

    nak jual buku ni rm 8cam yang orang lain cakap, bila baca rasa confused kejap aurat cover dah alhamdulillah tapi adab ngan suami takde bahasa kasar nya lah haii pastu tengok yang tulis budak2 bukan nak underestimate sbb pernah je baca budak spm punya novel and cerpen tapi superbb sampai tak rasa mcm budak yg tulis yg ni dia punya tak logic macam budak sekolah rendah sabar je lah.

  24. Nurul Hanisa

    novel ni bukan teruk sangat masih ada cerita masih ada isi cuma olahan yang buat saya stress ketika membaca penulis kena banyak buat latihan menulis dan juga kena baca novel novel otai yang lain untuk rujukan.

  25. Noninuna

    novel ini mungkin ditujukan kepada golongan budak budak sekolah so makcik yang sudah habis sekolah macam saya tak boleh nak hadam cerita ini.ayatnya sangat keanak anakkannceritaan agak tidak matangegan adegan kebanyakannya tidak perlu ada pun tak ada bintang untuk buku ini sekian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *