Rosmoh: Perempuan Puaka (2020)

Rosmoh: Perempuan Puaka Naufal Tarmizi Rosmoh Perempuan Puaka Bagi Rosmah tohmahan sebagai dalang bagi kematian demi kematian di kampung itu ibarat bernafas di hujung tali gantung Keadaan bertambah buruk apabila anak gadis Shahrizat si mulut celupar turut menja
  • Title: Rosmoh: Perempuan Puaka
  • Author: Naufal Tarmizi
  • ISBN: 9789670591384
  • Page: 322
  • Format: Paperback
Rosmoh: Perempuan Puaka Naufal Tarmizi Bagi Rosmah, tohmahan sebagai dalang bagi kematian demi kematian di kampung itu ibarat bernafas di hujung tali gantung Keadaan bertambah buruk apabila anak gadis Shahrizat si mulut celupar turut menjadi mangsa.Mereka jadi gila Semua jadi histeria.Apabila seluruh penduduk kampung mengecam keras Rosmah yang baru berhijrah dan mengenakan purdah, bapanya naik amuk Namun, miBagi Rosmah, tohmahan sebagai dalang bagi kematian demi kematian di kampung itu ibarat bernafas di hujung tali gantung Keadaan bertambah buruk apabila anak gadis Shahrizat si mulut celupar turut menjadi mangsa.Mereka jadi gila Semua jadi histeria.Apabila seluruh penduduk kampung mengecam keras Rosmah yang baru berhijrah dan mengenakan purdah, bapanya naik amuk Namun, misteri tetap gagal dirungkai Hantu Wanita Berpurdah terus menjadikan anak dara sebagai korban.Siapakah wanita berpurdah itu Siapa sebenarnya Rosmah
Rosmoh: Perempuan Puaka Naufal Tarmizi

  • [KINDLE] ✓ Rosmoh: Perempuan Puaka | By ↠ Naufal Tarmizi
    322 Naufal Tarmizi
  • thumbnail Title: [KINDLE] ✓ Rosmoh: Perempuan Puaka | By ↠ Naufal Tarmizi
    Posted by:Naufal Tarmizi
    Published :2019-06-02T04:03:51+00:00

One thought on “Rosmoh: Perempuan Puaka

  1. Asmar Shah

    3.35 untuk Rosmoh Perempuan Puaka Kali ini abam Naufal Tarmizi membawa genre horror buat pembaca Dan Tahniah sebab mendapat sambutan yang memberangsangkan dari pembaca di Malaysia ini Jalan cerita dan idea yang boleh tahan Cuma hanya beberapa part sahaja yang aku rasa suspen Itu pun hanya sekejap sekejap Seram kosong Yang lain hanya biasa biasa sahaja Ada bahagian yang aku rasakan melewah lewah sehinggakan aku skip Macam yang aku perkatakan, abam Naufal ingin menerapkan ilmu di setiap bukunya, t [...]

  2. Ogy Yusof

    habis baca malam semalam, akak dok takleh fikir benda lain tutup buku pun dok terfikir siapa rosmoh sampai ke sudah tak jumpa yang ada kaklong rosmah, kakngah rahimah, adik ramona, emak rafeah yang ni kalau anak beranak la watak lain ada rubiah kot bomoh pun, bomoh suryatapi jalan cerita dan idea sememangnya menarik kisah perempuan yang terlebih pentingkan kecantikan wajah tapi perkara ni berkait dengan mulut orang jugak macam rosmah, muka tak cantik sering jadi kutukan dan perbandingan adik adi [...]

  3. Ann

    Tajuk yg agak kontroversi ni juga menjadi satu tarikan walaupun x ada kaitan dgn rosmah mansor aku suka novel ni kisah hantu purdah yg dulu penah wujud pda tahun 90 an sejauh mana benar ke x tak tahulah juga jalancerita lancar, bahasa dan plot mudah cuma penulis dah twist cerita buat aku x sabar nak tahu kesudahannya.

  4. Diana Davis

    Bessssttttt walaupun ada sedikit meleret di tengah2 pembacaan tapi jalan ceritanya masih menarik Memang kita tak boleh nak stop membaca Akak bg 5

  5. Amalia Masrom

    Kenapa sampai tengah, jalan cerita meleret Ending cerita, bolehlah Terjawab juga persoalan Cuma masa Rahimah buat pengakuan, macam kelakar pulak Tak de rasa macam terkejut pun Aku ulang baca part tu 3x Sama je rasanya.3 bintang Tahniah penulis

  6. Nisa

    Cerita hantu purdah heboh, masa saya 5 6 tahun Masa tu, bila orang sekeliling cerita, sikit pun tak rasa takut Masa tu, bila tanya mak, mak cakaptu semua rekaan, nak takutkan anak dara, jangan keluar malam.Buku Rosmoh Perempuan Puaka ni, karya Naufal Tarmizi menceritakan tentang hantu purdah Di sebuah Felda, gempar dengan kematian anak anak dara dibunuh hantu purdah Apabila Rosmah tekad berpurdah, orang orang kampung menuduhnya hantu purdah Rosmah dibunuh Tetapi, hantu purdah masih mengganas Sia [...]

  7. Mohd Asyraf Abdul Nasir

    Aku dah lama tertarik dengan design kulit buku cerita ni, tapi aku mengambil masa yang lama untuk membelinya Setiap kali melalui rak kedai buku pasti akan ambil dan belek belek sahaja sehingga datang betul betul mood untuk beli dan baca kisah Rosmoh Perempuan Puaka.Dari tajuk dan sipnopsisnya pasti ramai memikirkan ceritanya ada berkait dengan isteri perdana menteri dan bekas menteri Shahrizat tapi bukan kerana ianya hanya daya penarik mungkin untuk orang ingin tahu Penceritaannya yang bagus men [...]

  8. Khairul Hezry

    Baca sinopsis di bahagian belakangnya, seolah ia sebuah satira Maklumlah, ada nama Rosmah, Kak Jat Tapi tidak Ni straightforward cerita susuk yang mengambil inspirasi dari kisah Hantu Kum Kum yang popular dekad 80an dulu Mungkin aku mengharapkan yang lain tapi dapat lain yang menyebabkan aku tidak teruja membacanya Atau pun memang jalan cerita hampeh Atau pun memang tidak menepati citarasa aku Apa apa pun, ia kisah budak Felda yang jumpa bomoh sebab nak mukanya cantik tapi terlanggar pantang Cum [...]

  9. Maisarah Mohd pauzi

    Pada mulanya aku ingat novel ni akan ada kena mengena dgn video kat Youtube yg sama tajuk dgn novel ni haha tapi ternyata sekadar nama beberapa watak yg sama mcm rosmah n kak jat.overall novel ni psl susuk lagenda hantu purdah ada juga beberapa mesej yg cuba disampaikan dan penulis bijak menimbulkan tanda tanya dan plot twist di akhir noveltara kritikan yg aku rasa pointnya mmg tepat tentang mentaliti penduduk kampung melayu yg gemar percaya pd fitnah smpaikan walaupun fitnah tu x betul, org yg [...]

  10. Umi Saadah

    tengok tajuk je dh rasa teruja nk beli ingat kan cite psl rosmah mansor sekali cite hantu purdah daa cite hantu purdah mmg pernah popular thn 90an, cite nya sama mcm slalu org gambarkan, ppuan pakai purdah bawa kete kancil wane merah cr anak dara ok cite menarik tp mendatar, tp klu buat filem mesti gempak nie.

  11. Syera

    Storyline buku nie best Aku abis baca dalam 4 jam macam tu la Aku baca waktu malam So malam tu aku aku tetibe jadik seram nak tengok cermin bila pergi bilik air Aku macam bole terbayang je hantu kum kum tu Pastu malam yang sama tu jugak aku mimpi bukan2 padahal aku tido baca doa taw Hahaha Tu la penangan buku nie.

  12. Alin Sihite

    laju sungguh hamba membaca hahaha 3 jam habissile baca dengan hati makanya anda akan dapat banyakkkkk input tersirat dalam cerita ini.ya suka tahniah penulisseingat saya masa kecik dulu umo 12tahun mmg ada kisah hantu purdah ni time tu mmg tak ada budak perempuan keluar rumah hahaha

  13. Siti Khadijah Mn

    I think I ve set a high bar on this book In hope for the book to be a political satire at first after reading the synopsis But apparently it turned out to be Zombi Kampung Pisang like ghost story But I did enjoyed it though Thanks for the creative book.

  14. Amy Thea

    Intro ok Nak masuk pertengahan tu bosan sebab dia cerita pasal satu perkara meleret leret cerita pasal benda x berkaitan tak tau la penulis nk tunjukkan kepandaian diri dia atau diri watak dlm cerita tu

  15. Aura Aurealia

    Disebabkan aku beli buku nie sekali dengan COMEY, aku perasan main theme dua buku nie sama, penyalahgunaan susuk Pantang yang dilanggar pun sama, jangan tengok cermin Beza kat COMEY, hantu jadi macam hyena, sini jadi hantu purdah Tapi twist dalam buku nie memang unexpected lah.

  16. Qhairul Nizam

    Buku pertama beli dari lejen press overall memang best dengan twisted ending walaupun straight forward tapi kalau kaji elok ada mesej2 yang tersirat yang cuba disampaikan

  17. Rehan Abd Jamil

    Simply love this bookome plot, scary n funny at the same time lawak giler, thumbs up to Naufal Tarmizi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *